2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Reikia gerų idėjų

Iš kur pasisemti gerų idėjų? Kam mokėti brangiai už gerą idėją, jeigu ją galima paprasčiausiai nukopijuoti?

Pasaulis rieda pašėlusiai pasišokinėdamas ir kiekvieną akimirką atranda milijonus neregėtų dalykų. Kai kurie iš jų yra pasikartojantys, todėl kartais išgirstame žmones vadinant „dviratininkais", kai kalba pakrypsta apie naujai atrastą seną tiesą.

Neapsigaukime, vadovaujantis tokia logika, tikėtina, kad kur nors Afrikoje klajoja identiški zebrai, ar kažkur kosmose egzistuoja mūsų avatarai.

Tvirtai tikėkime, kad mūsų idėjos yra unikalios, nepakartojamos, net jei iš pirmo žvilgsnio atrodo į kažką panašios.

Idėja, strategija, vizija, galų gale - svajonė, išpuoselėta nuosavoje galvoje, neabejotinai, prisotinta vertingiausio emocinio užtaiso, kurį nelengva perteikt, o tuo labiau - suvokti plagijuojant.

Vieną kalba, kitą girdi, o ką padaro?
Nelengvas darbas - aiškiai suformuluoti idėją ir ją perteikti kitiems. Prezentacijų kūrimo meistrai skuba pasidalinti savo patirtimi ir patarimais. Tam, kad idėja būtų įgyvendinta, ji turi įgauti suprantamą, išsamų ir išvaizdų pavidalą. Priešingu atveju, atsiras daugiau vietos nesusipratimams, klaidoms ir iškraipymams. Gali nutikti net gi taip, kad niekais pavirs pirminė inspiracija ar tikslas, bet čia ir dar vieni spąstai - idėjos, kaip ir visa, kas gyva, geba kisti ir transformuotis.

„Anksčiau maniau, kad...", - neretai pagauname save galvojant?

Tas rodo, kad vidinis emocinis užtaisas, augantis sulig mintis įgauna naują pavidalą, atrodo, yra pajėgus mums suteikti galimybę pažvelgti į įgyvendinimo procesus, ko ne, iš galutinio produkto - rezultato taško. Kurdami giliai išgyvename mažiausias smulkmenas ir susikuriame grandiozinius vaizdinius.

Čia - panašiai kaip kepykloje, kai  maišant tešlą, jau juntamas gardus kvapas, būsimų sausainių skonis ir traškėjimas burnoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą